Inspired by Le Corbusier’s 1951 ‘Cabanon’.  Continuing with our interest in stacked materials, the cabanon consists of stacked

and slotted, glass and timber planks.  These planks create an external wood store covered by a glass canopy, a larder and storage for notebooks to sketch the surrounding mountainous landscape.  A cast concrete wood burning stove keeps the evening chill at bay and forms a heated sleeping shelf

Self-build nursery school for 120 children in a poor township 200km outside Johannesburg. The Junior Early Learning Centre was constructed within seven weeks by 36 students from the University of Nottingham.


For more information please click on the following link.

A modest single storey addition to an existing semi-detached suburban house, replacing and extending from a poor quality conservatory that was frequently too hot in the summer and too cold in the winter. The array of glazed sliding doors, large roof lights and slot window open up the space to the garden creating connections through to the existing kitchen / family-room.

A ‘Treehouse’ mezzanine classroom that

floats above the existing double height

main classroom.  The addition of a new

main stair and link bridge connecting the

new ‘Treehouse’ to the neighbouring Parent Training room and new lift will make the school fully DDA compliant on completion in 2011.

A complete refurbishment of a three - storey townhouse situated in Camden’s conservation area.  Major design features include the opening up of the entire first floor to create a spacious open plan master bedroom and dressing room.

Contemporary two storey rear extension to a grade II listed house in Hampstead. The form of the new extension was proscribed by the need to reinstate the symmetry of the twinned historic house.

The addition of a modest rooftop artist’s studio to a modern house designed by award winning American architect Joyce Owens.  Friend and Company created a design that was invisible from the street, carved from the context of the neighbouring grade II listed church and harnessed maximum daylight for the artist.

The King’s Cross Corona will be a landmark greeting all who visit the new King’s Cross Development: an atmospheric place for public events and a viewing platform from which to observe London’s most exciting new urban landscape.

Extension to photographer’s live / work unit; through the addition of a single storey.  The extension aims to bring clarity to both the interior and exterior.  Internally, clarity is created through the separation of the living and bedroom spaces across two floors from the existing studio condition.  Externally, the historical fabric is respected and maintained whilst the new addition is clearly defined by an aluminium mesh cladding that evokes the industrial heritage of the site.

FRIEND_COMPANY_ARCHITECTS.html

Website © Friend and Company Ltd 2006 - 2018. All rights reserved.

Friend and Company Ltd registered no. 05997791