POP-UP UTE
LIGHTWEIGHT EXTENSION


Winner of the New London Architecture DMI 2018 Awards Special Prize for Most Innovative Project. A new lightweight two storey roof extension and terraces tripling the size of the existing artist studio.

The brief from photographer client required a  live / work apartment that celebrated their high profile photography and brought clarity to the interior by separating living and studio spaces, across two floors that could also form a back-drop for fashion / portrait photography.

The original brick of the historic Chappell’s Piano factory is referenced in the new materials, clearly defined with ‘bronze’ anodised aluminium mesh cladding evoking the industrial heritage of the site.


Showcase     Previous     Next︎     

© 2020 Friend and Company Ltd. All rights reserved.